Breaking Barriers: Historic Moment as Nine Women Gear Up to Drive in the Prestigious Rolex 24 at Daytona

Breaking Barriers: Historic Moment as Nine Women Gear Up to Drive in the Prestigious Rolex 24 at Daytona

P1racenews AI automatic summary:


A record number of nine women are slated to drive in the 62nd Rolex 24 at Daytona, including two all- or nearly all-woman teams. The GTD-class No. 83 Iron Dames Lamborghini Huracan  GT3 Evo2 roster…

A rekordmennyiségű kilenc nő indul a 62. Rolex 24 at Daytona versenyen, köztük két teljesen vagy szinte teljesen női csapattal. A GTD osztályban az Iron Dames Lamborghini Huracan GT3 Evo2 (83-as számmal) csapatában Rahel Frey, Michelle Gatting, Sarah Bovy és Doriane Pin indul. Katherine Legge, Sheena Monk és Tatiana Calderon a Gradient Racing Acura NSX GT3 Evo 22 (66-os számú) versenyautót vezetik, Stevan McAleer csatlakozik a Rolexra. Ashton Harrison csatlakozik a Wayne Taylor Racing with Andretti Lamborghini csapatához, ahol GTD-ben indulnak, míg Lilou Wadoux a Richard Mille AF Corse csapatában versenyez az LMP2-ben, az 88-as számú ORECA volánja mögött.

„Azt hiszem, ez az idők jele és az esélyek, amiket most kapunk” – mondta Legge. „2007-ben volt az első Rolex-om. Én voltam az egyetlen nő, majd ismét az egyetlen voltam 2013-ban és 2014-ben. Azóta igyekeztünk minél több női versenyzőt bevonni a versenycsapatba, hogy bemutathassuk a női tehetséget és fokozzuk az érdeklődést. Volt a Caterpillar autónk, volt Christina [Nielsen], majd Rahel [Frey] és Tatiana [Calderon], és megpróbáltunk mindent összemixelni. És most úgy tűnik, hogy működik. Két szinte teljesen női csapatunk van, és még néhány más nő is bekerült. Remélhetőleg a kemény munkám meghozza a gyümölcsét és kezd lefelé gurulni a hógolyó a hegyen.” Legge-nek három rajtja van az Indianapolis 500-on. Frey GT osztályban győzött a Nurburgring 24 órás versenyen. Bovy volt Ben Keating legnagyobb fenyegetése a tavalyi World Endurance Championship GTE-Am versenyen, miután ő, Frey és Gatting a második helyen végeztek a bajnokságban. Gatting és Pin mindketten Ferrari Challenge Europe bajnokok, míg a 20 éves Pin bizonyítja tehetségét az F4 bajnokságokban.

„A számok nagyszerűek, de kilenc erős nő indul a versenyen, ami igazán nagyszerű” – mondta Lyn St. James, a Women in Motorsports North America alapítója Beth Paretta mellett, aki kétszeres osztálygyőztes a Daytona 24 órás versenyen. „Ez mutatja a tehetség mélységét és erejét, és minden történetük egyedi. Gondolok itt olyan versenyzőkre, mint Ashton Harrison, aki az évek során valóban komoly versenyzővé vált. És Katherine, aki mindenben ace, és most úgy tűnik, hogy talán egy olyan autót kapott, amivel jobb eredményeket tud felmutatni. Tehát ez izgalmas, nemcsak a számok miatt, hanem a tehetség minősége miatt is, amely ott van ezekben a kormányokban.” A Rolexon részt vevőkön kívül a kétszeres Michelin Pilot Challenge TCR bajnok Taylor Hagler ismét versenyez a Bryan Herta Autosportnál egy Hyundai Elantra N TCR-rel a BMW M Endurance Challenge-en. A Whelen Mazda MX-5 Cup versenyeken két nő is részt vesz: Heather Hadley és Sally Mott.

Tovább a cikkhez

Related posts